LÄTTGJORD BLOMKÅLSGRATÄNG!

Gillar att förenkla recept så mycket som möjligt. Det skall gå relativt snabbt att laga till, inte ha alltför många, krångliga och dyra ingredienser, inte bli en massa disk, och så skall maten så klart bli god också. Och den här gratängen med blomkål uppfyller faktiskt dom kraven!

BLOMKÅLSGRATÄNG

1 st blomkålshuvud stort
2 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
3 msk av kokvattnet
2 dl ost vällagrad
0,5 tsk timjan torkad
Salt, cayennepeppar
Paprikapulver
Timjan färsk

Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka upp vatten, salta och lägg ner buketterna att koka i max 5 minuter. Ta undan 3 msk av kokvattnet, häll bort resten, och låt blomkålen ånga av. Rör ihop creme fraiche, grädde, kokvatten, det mesta av osten, och kryddorna, smaka av.
Blanda försiktigt ihop oströra, med blomkål, och lägg över i en passande ugnsform.
Strö över resterande ost, och grädda på 200 grader i ungefär 15 minuter, eller tills blomkålen fått fin färg.

Toppa gärna med lite färsk timjan, och servera till någon form av vegobiff och valfri sallad!

Gillar

Kommentarer