LASAGNE MED TOMAT/GRÖNSAKSSÅS & VEGANSK BECHAMELSÅS!

I samarbete med Testagram. Fick i veckan hem månadens box och det är så himla kul att öppna, och se vad för nytt och spännande som döljer sig däri! Min favorit blev såklart, eftersom mat är mitt stora intresse och nöje, var den veganska drycken gjord av ärtprotein från @besproud. Och efter att ha testat den i kaffet, fick den 👍! Ett helt fullgott
alternativ till havredryck enligt mig 🤗
Men eftersom jag även gillar att inkorporera nya produkter i min matlagning, så provade jag att använda den till en vegansk bechamelsås, och den blev helt perfekt till lasagnen!


VEGAN LASAGNE

1 st lök gul finhackad
2 st morot tärnade
1 st paprika tärnad
1 st zucchini tärnad
4 st vitlöksklyfta pressad
2 msk tomatpuré
2 st tomat hackad
1 st tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk oregano
O,5 tsk timjan
0,5 tsk chiliflakes
65 g babyspenat

Fräs lök, morot, paprika, zucchini, tomat i lite olivolja, låt fräsa under lock på låg värme tills grönsakerna mjuknat, tar ungefär 10 minuter.
Pressa ner vitlök, tillsätt salt, oregano, timjan, chiliflakes och rör runt ordentligt. Tillsätt passerad tomat, buljongtärning och vatten. Låt få ett uppkok, och sedan puttra ihop under lock, på låg värme i 30 minuter. Rör ner spenaten, smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor, (såsen skall smaka mycket) och ställ åt sidan.

VEGAN BECHAMELSÅS

1 l ärtproteindryck
50 g mjölkfritt margarin
4 msk maizena
0,5 tsk muskotnöt riven
Salt
Svartpeppar

Använd gärna en teflonkastrull. Rör ut maizena i lite av ärtdrycken. Koka upp resten och red sedan med maizena. Ta bort kastrullen från plattan, när såsen tjocknat. Krydda med muskot, och smaka av med salt och svartpeppar, och rör ner 1 dl av osten

12 st lasagneplattor äggfria
2 dl Prosociano Violife riven veganost
8 st körsbärstomat skivad

Varva grönsaksröra, plattor, och bechamelsås i fyra lager.
Avsluta med ett ordentligt lager av sås överst. Toppa med valfri riven ost och skivad tomat.

Grädda på 200 grader i ca 45 minuter, eller tills lasagnen fått fin färg och känns någorlunda fast. Passa så den inte blir bränd, täck då med folie. Låt stå i ca 10 minuter, så den sätter sig ordentligt, skär sedan i bitar.

Servera med lasagnen med valfri sallad!







Gillar

Kommentarer