LASAGNE MED RATATOUILLE & RICOTTA!

Länge sedan jag gjorde lasagne! Lite märkligt eftersom det är en rätt jag aldrig blir trött på. Så lätt att variera efter vad som finns hemma i kylen. Och till just denna så gjorde jag en ratatouille liknande sås, eftersom jag hade rester av både det ena och andra kvar efter tidigare middagar.

LASAGNE MED RATATOUILLE & RICOTTA

2 st lök gul hackade
4 st vitlöksklyfta
0,5 st chili röd hackad
1 st aubergine
1 st zucchini
1 st paprika
4 msk olivolja
3 msk tomatpuré

2 frp tomat krossad
1 dl grönsaksbuljong
100 g körsbärstomat
1,5 tsk oregano torkad
1,5 tsk timjan torkad
1 tsk basilika
100 g babyspenat

1 b ricotta
3 dl ost riven lagrad
1 st mozzarella i bitar
0,5 dl grädde valfri

12 st lasagneplattor torra

Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, chili, aubergine, zucchini, paprika och tomatpuré tills grönsakerna mjuknat.

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, färska tomater och kryddor.
Låt koka upp, och puttra på låg värme under lock i 30 minuter.
Blanda ner spenaten och smaka av med salt & svartpeppar.

Varva ratatouille, ricotta, riven ost och lasagneplattor. Börja och avsluta med ratatouillesåsen.
Häll grädden runtom kanten på formen. (Det gör att lasagnen inte får hårda och torra kanter, vilket jag inte gillar alls.)
och toppa med mozzarella.

Baka den i nedre delen av ugnen, på 200 grader i ungefär 30 - 40 minuter tills den fått fin färg. Ta ut och låt gärna stå i 10 minuter innan den skall serveras.














Gillar