LASAGNE MED KRÄMIG TOMATSÅS OCH KESO!

I just denna lasagne använde jag mig av torkade lasagneplattor.

LASAGNE

1 st purjolök ansad, skivad
1 st schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyfta skivad tunt
0,5 st zucchini skivad tunt
1 frp tomat krossad
1,5 dl grädde
1 dl vatten
0,5 dl chilisås
1 st grönsaksbuljong tärning
1 msk timjan färsk
1 tsk salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Oregano torkad
Olivolja

12 st lasagneplattor
500 g keso
2 dl ost riven lagrad
1 dl gräddmjölk
5 st körsbärstomat

Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs skivad zucchini i några minuter, innan purjolök, vitlök och schalottenlök tillsätts.
Låt allt fräsa samman i 4 minuter, häll sedan ner krossad tomat, chilisås, vatten, grädde, buljongtärning och krydda med salt, svartpeppar, timjan, oregano och chiliflakes. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Smaka till sist av om det behövs mer kryddor.

Varva tomatsås, lasagneplattor, och keso i en smord ugnsform.
Avsluta med tomatsås och riven ost, och häll gräddmjölk runt om längs kanten på formen, och toppa med körsbärstomaterna.

Grädda på 225 grader i ca 35 - 40 minuter. Eller tills lasagnen fått fin färg och känns fast.

Låt stå i rumstemperatur i 10 minuter, innan den skall skäras i.

Garnera med lite färsk timjan, och servera med en god sallad!

MARINERAD BÖNSALLAD

150 g haricot verts
200 g körsbärstomat klyftad
1 st schalottenlök finhackad
2 st vitlöksklyfta skivad tunt
3 msk olivolja
1 msk balsamico vit
1 msk timjan färsk repad
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Koka upp vatten, salta, tillsätt bönorna och låt dem koka i 3 minuter. Häll bort kokvattnet, kyl snabbt i kallt rinnande vatten, och låt dem rinna av.
Blanda sedan samman bönorna med tomater, olivolja, balsamico, vitlök, schalottenlök, timjan, salt och svartpeppar. Låt stå i kylen tills dags att servera.


Gillar

Kommentarer

Viktor Högnäs,
Lasagne går att göra så himla gott 😊
www.nouw.com/viktorhognas
marielyander
marielyander,
Tack, ja verkligen! ☀️🌸
nouw.com/marielyander