LASAGNE

Finns ju hur många varianter som helst på lasagne, och lägger man ner lite extra tid på tomatsåsen så blir det väldigt gott.

RECEPT PÅ LÅNGSAMT BAKAD TOMATSÅS:

0,5 kg tomater, 1 lök, 5 vitlöksklyftor, 1 chili, olivolja, salt och peppar, timjan och en gnutta socker.
Bakas i minst två timmar i 125 grader, låt svalna och mixa.

RECEPT PÅ LASAGNE:

400 gram bladspenat fräses med vitlök. Kryddas med salt och peppar och lite muskot. Låt svalna.
Blanda sedan ner 500 gram keso, och rejält med riven ost, förslagsvis Västerbotten.
Varva sedan spenat- och oströran, lasagneplattor och tomatsåsen.
Toppa med extra ost, och en dryg dl grädde runt kanterna.
Gratinera cirka 35 minuter i 175 grader.
Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer