LÅNGPANNEBRÖD, GOTT OCH LÄTTBAKAT!

BRÖD I LÅNGPANNA MED HAVREGRYN

4 dl havregryn
8 dl mjölk valfri
50 g smör
1 - 2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst
1 l vetemjöl

Koka upp 6 dl mjölk, havregryn, smör, salt och honung. Slå sedan i den resterande mjölken, och låt svalna lite. Rör ut jästen i lite av den avsvalnade degvätskan, tillsätt därefter resten av degvätskan. Blanda till sist ner vetemjölet i etapper, arbeta in mjölet tills det blivit en lite kladdig, men ändå smidig deg. Jäs i ca 30 minuter, innan degen stjälps upp på en bakplåtspappers klädd plåt. Platta ut degen med mjölade händer, så att den fyller hela plåten.
Skär/snitta med vass kniv, ca 20 rutor, och jäs i ytterligare 20 minuter.
Grädda på 225 grader, på mittfalsen i 10 - 15 minuter. Brödet skall få en fin brun färg, utan att bli brända. Dela bullarna med kniv, lägg upp dem, täck med handdukar, och låt svalna!


Gillar