KYLSKÅPSRENSNINGS CHEESCAKE!

Ville göra en matig cheesecake till midsommar, så har letat efter recept och inspiration. Hittade några som jag gjort om lite, brukar utgå ifrån de ingredienser som jag har hemma. Så det blev en riktig kylskåpsrensnings cheescake!

CHEESECAKE MED LÅNGSAMT BAKADE TOMATER, BASILIKA OCH PARMESAN

6 skivor kavring
50 g smör smält

2 dl kvarg naturell
1 dl créme fraiche
1 dl färskost
2,5 dl mozzarella riven
0,5 dl pesto
3 msk pinjenötter rostade
3 st ägg
0,5 tsk basilika torkad
Salt & svartpeppar  

Parmesan hyvlad

Basilika färsk

Mixa kavringen, blanda med smält smör, tryck ut i en springform, klädd med bakplåtspapper, och ställ sedan i kylen en stund.

Vispa samman kvarg, créme fraiche, färskost, riven ost, ägg, med pesto, pinjenötter och kryddor.
Häll ostfyllningen över kavrings bottnen, och grädda mitt i ugnen, på 175 grader i ca 45 minuter, ta ut och låt svalna.

Baka körsbärstomater i olika färger, i ca 1,5 timme på 125 grader. Ta ut och blanda med olivolja, mixad med basilika, vitlök, salt och peppar, låt svalna.

Toppa den avsvalnade cheesecake'n med tomaterna, basilika och lite hyvlad parmesan!


Gillar