KRISPIG TOFU MED JORDNÖTSSÅS OCH ASIATISK COLESLAW

KRISPIG TOFU MED JORDNÖTSSÅS & ASIATISK COLESLAW

400 g tofu YiPin
6 msk maizena
4 tsk curry stark
Salt

Klä in tofun med hushållspapper, och lägg en tyngd över i ca 30 minuter. Så pressas vätskan ut, och tofun blir fastare.

Blanda maizena, curry samt salt.
Skär sedan tofun på längden, vänd tofun i blandningen. Stek dem sedan runt om, på medelvärme i en neutral olja i ca 6 - 7 minuter.

JORDNÖTSSÅS

1 dl jordnötter
0,5 dl jordnötssmör
1 st chili röd hackad
3 msk soja japansk
2 msk ingefära riven
1 msk sirap ljus
0,5 - 1 st lime pressad
0,5 kruka koriander
0,5 dl vatten kokande

Blanda samman jordnötter, jordnötssmör, chili, soja, sirap, ingefära, lime (börja med 0,5) och koriander (både stjälkar & blad) och mixa ordentligt. Häll över kokande vatten, och mixa tills konsistensen känns bra.

Smaka av, eventuellt behövs det lite mer lime och soja. Ställ sedan åt sidan så länge.

ASIATISK COLESLAW

300 g vitkål fint strimlad
0,5 st chili röd finhackad
1,5 dl majonnäs äggfri
1 burk gari (inlagd ingefära) Blue Dragon finhackad + lag
1 kruka koriander hackad
Salt & svartpeppar

Strimla vitkål fint och finhacka inlagd ingefära. Blanda ihop vitkålen, med ingefäran, majonäs samt hälften av koriandern och smaka av med salt & svartpeppar.

Ställ sedan svalt i minst 30 minuter. Vid servering toppa med hackad koriander,

Servera sedan den krispiga tofun med jordnötssås och asiatisk coleslaw.

Gillar

Kommentarer