KRISPIG PANKOPANERAD BLOMKÅL

✨I samarbete med Smakbox✨

Panko är ett asiatiskt, luftigt ströbröd som har grövre och större flingor än det vanliga ströbrödet. Och passar därför väldigt bra till att panera grönsaker, så att det blir en krispig yta. Så jag provade att använda den till att göra krispig blomkål.

KRISPIG PANKOPANERAD BLOMKÅL

1 st blomkål i små buketter

DRESSING

1 dl majonäs
4 msk ketchup
Chiliflakes en nypa 🤏
Salt en nypa 🤏
Svartpeppar efter behag

Ca 3 - 4 dl panko ströbröd

Rör samman dressingen i en stor skål. Blanda ner blomkål och vänd runt ordentligt så att all blomkål täcks med
dressing.

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper, strö ut rejält med panko, tillsätt blomkål och blanda tills helt täckt med panko.

Rosta sedan i ugnen på 200 grader varmluft i ca 20 - 25 minuter, eller tills blomkålen känns krispig och fått fin färg.

Servera med picklad råkost ris och sweet chili sås.

Gillar

Kommentarer