KREOLSK VEGOGRYTA!

En grytklassiker från 70 talet, som jag har ”vegofierat” och ersatt fläskfilé och kabanosskorv, med quorn och vegochorizo!

KREOLSK VEGOGRYTA

300 g quornstrimlor
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk paprikapulver rökt
Cayennepeppar
300 g vegochorizo skivad
1 st lök gul skivad
1 st paprika röd skivad
1 msk mjöl
2,5 dl iMat grädde
2 dl grönsaksbuljong
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
1 dl syltlök
1 dl cornichons
1 dl oliver svarta
Salt & svartpeppar
Olja neutral

Hetta upp olja i en stekgryta, och fräs lök och quornbitar i några minuter. Krydda med paprikapulver både vanligt, rökt samt en nypa cayennepeppar. Rör sedan strimlad paprika och vegochorizo, och låt fräsa i ytterligare några minuter.
Strö över vetemjöl, och rör om.

Tillsätt buljong, grädde, syltlök, cornichons, oliver, oregano och timjan. Låt grytan få ett uppkok, och sedan puttra samman under lock, på låg värme i 10 minuter. Smaka till sist av med salt och svartpeppar.

Toppa grytan med lite färsk oregano/timjan och servera med korngryn, eller ris!

Gillar

Kommentarer