KRÄMIG TOMATSOPPA MED PASTA

KRÄMIG TOMATSOPPA MED PASTA

1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd hackad
2 msk tomatpuré
Olivolja
100 g körsbärstomater hackade
1 b tomat finkrossad
6 dl grönsaksbuljong
2 dl iMat grädde
100 g pasta valfri
1 tsk råsocker
Basilika färsk strimlad
Salt & svartpeppar
Chiliflakes

Fräs lök, vitlök, chili, tomatpuré på svag värme tills löken är mjuk och glansig. Låt hackade färska tomater fräsa med någon minut, tillsätt sedan grönsaksbuljong,
krossad tomat och låt puttra under lock i 5 minuter.
Bland ner grädde, råsocker samt valfri pasta, låt få ett uppkok, och låt sedan puttra tills pastan känns färdig, tid beror på vilken sorts pasta man använder. Smaka av med salt, svartpeppar, chiliflakes och rör ner lite färsk basilika.
Vill man ha en slät soppa så mixar man,
annars lämnar man soppan som den är.

Avsluta med att toppa med en sked marinerade körsbärstomater, och servera gärna vitlöksbröd till.

MARINERAD KÖRSBÄRSTOMAT

100 g körsbärstomat i mindre bitar
3 msk olivolja
3 tsk balsamico röd
Salt och svartpeppar
Basilika färsk strimlad

Blanda ihop, och låt stå tills dags att servera.

Gillar

Kommentarer