KRÄMIG TOMATSÅS!

Färgmässigt ingen hit, eftersom jag använde spenat tagliatelle men smakmässigt var det en fullträff!

KRÄMIG TOMATSÅS

4 st tomater skivade
250 g körsbärstomat halverade
2 st schalottenlök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl passerade tomater
1 tsk balsamico vinäger vit
1 dl iMat havregrädde
Salt & svartpeppar
0,5 dl basilika grovt strimlad
Timjan färsk repad

Hetta upp olivolja i en passande gryta, lägg i lök, vitlök samt 2 msk tomatpuré och låt fräsa på svag värme tills löken är genomskinlig och glansig. Rör ner de färska tomaterna, som får fräsa med i någon minut innan de passerade tomaterna, havregrädden och balsamico vinägern tillsätts. Låt få ett uppkok, och sedan puttra på låg värme under lock i ungefär 20 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och rör till sist ner färsk basilika och timjan.

Servera med valfri pasta!

Gillar