KRÄMIG QUORNPASTA!

En snabb och smakrikt pasta där allting lagas till under tiden som rigatonin kokar, perfekt!

RIGATONI MED KRÄMIG QUORNPASTA

4 port Rigatoni
250 g broccoli delad i små buketter och skivad stam

300 g quornfilé skivad
Salt & svartpeppar
Olivolja

2 st vitlöksklyfta riven
1,5 st paprika gärna olika färger i små tärningar
0,5 st chili röd hackad
0,5 tsk timjan torkad
0,5 tsk basilika torkad
300 g färskost med vitlökssmak
1 st citron eko skal rivet
1 dl kokvatten
1 st kruka timjan hackad
Salt & svartpeppar
1 dl ost lagrad & riven
Fräs strimlad quorn i olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Fräs tills quornet fått fin färg, och ställ sedan åtsidan.

Koka valfri pasta, och när två minuter av koktiden återstår, blandas broccolin ner. Spara ca 1 dl av kokvattnet.

Fräs vitlök, paprika, chili, timjan basilika, citronskal i 4 minuter. Blanda då ner färskosten, och låt den smälta samman på låg värme, med övriga ingredienser. Tillsätt kokvatten från pastan, smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner 0,5 dl riven lagrad ost, och hackad timjan. Blanda till sist försiktigt ihop såsen med pastan. Servera pastan i skålar, och toppa med stekt quorn, lite citronskal, färsk timjan och riven ost!

Gillar