KRÄMIG OCH CHILISTARK MAC 'N CHEESE!

MAC 'N CHEESE MED CHILI, VITLÖK, MAJS OCH MOZZARELLA

4 dl makaroner med halverad koktid
2 dl majs frusen

2 st schalottenlök hackad
4 st vitlöksklyftor hackad
1 st röd chili
1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2,5 dl vällagrad ost
1 mozzarella
Persilja hackad
Salt & peppar
Chiliflakes

Koka makaronerna enligt anvisning, men halvera koktiden. Låt majsen koka med sista minuten.
Smält smöret i en panna, och fräs lök, vitlök, och chili, tills löken blivit mjuk och glansig.
Strö över mjölet, blanda runt ordentligt, och vispa sedan ner mjölken, och låt puttra någon minut under ständig omrörning.
Rör till sist ner den rivna osten, och smaka av med eventuell salt och peppar. Blanda ner makaroner, majs, det mesta av persiljan, och mozzarella delad i bitar, i kastrullen. Häll sedan över i en lämplig ugnsform, och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Vid servering strö över resterande persilja!




Gillar

Kommentarer