KLASSISK LASAGNE MED QUORNFÄRS OCH OSTSÅS!

KLASSISK LASAGNE MED QUORNFÄRS OCH OSTSÅS

12 st lasagneplattor torkade

1 st lök gul hackad
4 st vitlöksklyfta riven
2 st morot riven
0,5 st paprika i mindre bitar
3 msk tomatpuré
Olivolja
300 g quornfärs
1 dl vin rött
1 dl vatten
1 b körsbärstomat (Mutti)
3 msk ketchup
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk oregano torkad
Salt & svartpeppar

Fräs lök, vitlök, morot, paprika och tomatpuré i lite olja. Fräs på låg värme i ca 5 minuter,
Höj värmen och blanda ner quornfärs som får steka
med i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt vin, buljongtärning, ketchup, en burk konserverade tomater, skölj ur burken med 1 dl vatten, och häll ner i grytan, samt oregano. Låt koka upp och puttra ihop på låg värme under lock. Smaka av med salt och svartpeppar. Gör ostsåsen under tiden såsen puttrar.

OSTSÅS

50 g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl ost riven lagrad
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
0,5 dl parmesan riven

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och rör slätt. Tillsätt mjölk och grädde under omrörning. Rör hela tiden så såsen håller sig slät. Rör ner riven ost, paprikapulver och cayennepeppar, ta sedan kastrullen från värmen och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Varva sedan ostsås, plattor och färs, börja och sluta med ostsås. Strö riven parmesan över och grädda sedan lasagnen i nedre delen av ugnen, på 200 grader i ca 40 - 45 minuter.

Ta ut när lasagnen fått fin färg, och plattorna mjuknat. Låt gärna stå och vila i 20 minuter, innan den skärs i lagom stora bitar.

Toppa gärna med valfritt kryddgrönt, jag hade timjan, oregano samt persilja!








Gillar

Kommentarer