KINESISK QUORNGRYTA MED WOKGRÖNSAKER OCH SÖTSUR SÅS

KINESISK QUORNGRYTA MED WOKGRÖNSAKER OCH SÖTSUR SÅS

SÖTSUR SÅS

2 st vitlöksklyfta riven
2 tsk ingefära färsk riven
1 msk tomatpuré
0,5 tsk chiliflakes
1 msk rapsolja
1 dl risvinäger
1 dl ananas konserv finhackad
0,5 dl agavesirap
1 msk soja kikkoman
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten

Hetta upp lite olja i en passande kastrull. Tillsätt ingefära, tomatpuré och chiliflakes och fräs ihop på medelvärme i några minuter. Rör om så att inget bränns vid.
Tillsätt risvinäger, ananas, sirap och soya. Rör om, låt få ett uppkok och sedan puttra samman i ytterligare någon minut.
Blanda majsstärkelse samt vatten och tillsätt det. Låt sedan såsen koka ihop i cirka 10 minuter.

Smaka av och tillsätt ev. mer sirap, soja, vinäger eller chili. Ställ såsen åt sidan så länge.

KINESISK QUORNGRYTA MED WOKGRÖNSAKER

300 g quornbitar
2 msk soja kinesisk
Svartpeppar
Rapsolja

Hetta upp rapsolja i en stor panna, fräs quornbitar på hög värme under omrörning, i några minuter.
Krydda med soja och svartpeppar, ta sedan upp quornbitarna och ställ åt sidan.

500 g wokgrönsaker frysta valfria
1 st lök gul strimlad
2 st vitlöksklyfta riven
150 g sockerärtor ansade, halverade
Rapsolja

Böngroddar färska

Hetta upp rapsolja, tillsätt wokgrönsaker, lök samt vitlök. Låt allt fräsa fräsa på hög värme och under omrörning i några minuter. Blanda ner stekta quornbitar samt sockerärtor, och låt dem fräsa ihop med wokgrönsakerna i några minuter.
Tillsätt till sist den sötsura såsen, och låt allt puttra samman tills allt blivit genomvarmt.

Toppa med böngroddar och servera med ris.



  • Quorn

Gillar

Kommentarer