KIKÄRTSBIFFAR MED ROSTAD SPARRISPOTATIS!

Gillar mat med smak, och använder ofta tabasco, eller sambal oelek som smakförhöjare! Så helt perfekt att det fanns med en flaska i den senaste smakboxen! Så några droppar tabasco fick sätta smak på både kikärtsbiffar och den kalla såsen.
Serverade mina biffar med rostad sparrispotatis, picklad rödlök, ugnsrostade körsbärstomater samt en kall sås med havrefraiche och bl a vitlök och tabasco!

KIKÄRTSBIFFAR

2 frp a 230 g kikärtor
100 g soltorkad tomat
0,5 st kruka persilja
0,5 st kruka basilika
0,5 dl kikärtsspad
4 msk kikärtsmjöl
1 -2 tsk tabasco (efter behag 😉)
1 tsk dadel eller agavesirap
Salt & svartpeppar

Mixa samman till en någorlunda slät smet, smaka av med salt och svartpeppar. Låt smeten stå i ca 15 minuter, forma till 8 - 10 st biffar med fuktiga händer. Hetta upp olja i en telefonpanna, och stek biffarna på medelvärme ca 4 min/sida.

UGNSROSTAD KÖRSBÄRSTOMAT

300 g körsbärstomat halverad
5 st vitlöksklyfta skivad
Olivolja
Salt och svartpeppar
Dadelsirap

Lägg halverade körsbärstomater och vitlök, i en passande form. Ringla över lite olivolja, några droppar dadelsirap, och krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl, rosta på 125 grader i ca 3 timmar. De är färdiga när tomaterna fått lite färg och skrynklat ihop sig lite.

ROSTAD SPARRISPOTATIS

900 g sparrispotatis sköljd och halverad
4 st lök gul klyftad
Olivolja
Salt och svartpeppar

Blanda sparrispotatis och lök med olivolja, salt, svartpeppar och timjan. Lägg sedan över på potatis och lök på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Rosta på 200 grader i 30 - 40 minuter.

KALL SÅS

2 dl havrefraiche
4 st vitlöksklyfta riven
Sweet chilisås
Tabasco
Salt och svartpeppar
Dadel/agavesirap

Blanda ihop, smaka av. Och låt gärna stå och dra i någon timme, före servering.

Servera biffarna med rostad sparrispotatis, ugnsrostad körsbärstomat, picklad rödlök och en kall vitlökssås!

Gillar

Kommentarer