KHOISAN ROOIBOS FROZEN VEGAN CHEESECAKE!

I ett samarbete med Khoisan Tea har jag fått möjlighet att prova allt ifrån deras olika teer, till smaksättningspulver och extrakt. Smakerna är laktritspulver, blåbärspulver, ingefärapulver, kanelpulver samt vaniljpulver. De har även Agar Agar, en produkt som jag verkligen vill lära mig mer om.
Produkterna är såklart både ekologiska och veganska.

Med så många härliga smaksättare måste jag ju bara försöka baka något riktigt gott, så det blev till slut en Frozen Vegan Cheesecake. Med de smaksättare jag valde, tror jag att den kommer att passa perfekt till adventsfikat!


KHOISAN ROOIBOS VEGAN FROZEN VEGAN CHEESCAKE

BOTTEN

200 g dadlar eko använde I love eco från ICA
100 g valnötter
100 g pekannöt
0,5 dl Khoisan rooibos Tea chai bryggt och rumstempererat
1 msk kokosolja

Mixa dadlar, valnötter, pekannötter och rooibos te, behöver inte bli helt slätt.
Klä en passande mindre form med bakplåtspapper, och smörj med kokosolja. Tryck ut degen till ett tunt och jämnt lager.
Grädda sedan på 175 grader i 10 minuter, ställ åt sidan för att svalna.

FYLLNING

150 g cashewnötter blötlagda över natten och sedan avhällda
150 g iMat på mackan
0,5 dl lönnsirap
0,5 dl Khoisan rooibos Tea Chai i rumstemperatur
1,5 tsk kanelpulver
1,5 tsk vaniljpulver
1 tsk ingefärapulver
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kryddnejlika
1 krm muskotnöt

Mixa snabbt ihop alla ingredienser till en mjuk och slät massa, smaka av så balansen blir rätt, och låt sedan stå i kylen i 30 minuter.

Bred ut ett jämt lager över bottnen, använd gärna en slickepott. Ställ formen i frysen i 4 timmar, så att den stelnar.

Vid servering, ta fram ur kylen och skär den i små rutor.
Garnera med flisad pekannöt, valnöt och pudra till sist över lite kanelpulver!

Servera gärna med en valfri kopp gott Khoisan Tea!




Gillar