KARDEMUMMADOFTANDE RABARBERCHEESECAKE I GLAS!

KARDEMUMMADOFTANDE RABARBERCHEESECAKE I GLAS!
Ca 400 g rabarber späd rabarber
0,75 dl socker
0,5 msk vatten
0,5 tsk kardemumma stött eller malen
Hacka/skär rabarbern i mindre bitar, lägg alla ingredienserna i en liten kastrull. Låt koka ihop till en kompott, och ställ åt sidan för att svalna
FÄRSKOSTKRÄM
1,5 dl vispgrädde
150 g Philadelphia ost neutral
0,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver eko
Vispa grädden, och tillsätt färskost, socker, vaniljpulver och vispa slätt.
8 - 10 digestivekex fint krossade
2 msk smör smält
En nypa salt
Blanda krossade kex, smör och salt.
Lägg lite av de krossade kexen i botten på 4 - 6 st fina glas. Varva sedan rabarberkompott förskostkräm och kexsmulor.
Garnera gärna med lite citronmeliss och låt stå svalt tills dags att servera!

Gillar
Kommentarer



