KALASPASTA, MED FÅ INGREDIENSER!

PASTA MED BAKAD TOMAT OCH AUBERGINE

500 g körsbärstomater
5 msk olivolja
3 st vitlöksklyfta skivad
1 msk honung
1 tsk basilika torkad
Flingsalt & peppar
2 dl parmesan riven
1 dl av kokvattnet från pastan
1 st basilika kruka

Blanda samman olja, vitlök, honung, kryddor och tomater.
Lägg sedan över i en passande ugnsform, och sätt in den i ugnen på 125 grader i 1,5 timme.

2 st aubergine mindre tunt skivade
Salt

Lägg dem på en skärbräda, salta, lägg en skärbräda över, och ställ något tungt över, låt stå i 45 minuter. Torka sedan bort all vätska som kommit ur auberginerna med hushållspapper.

Stek sedan aubergine skivorna i olivolja, tills de fått fin färg. Lägg över dem på en tallrik täckt med hushållspapper, och låt dem rinna av.

Koka 4 portioner pasta i rikligt med saltat vatten.

Blanda pastan med de bakade tomaterna, 1 dl av kokvattnet, det mesta av den rivna parmesanen, aubergine skivorna, och basilika.
Toppa med lite extra parmesan, basilika, och lite nymald svartpeppar!

Gillar