KAKA MED KAFFE OCH BAILEYS!

Ett lyckat experiment, trots brist på passande kakform. Fick använda en pajform istället, men det funkade ju bra ändå. Resultatet blev en riktigt god och lite annorlunda allt i ett kaka, med både kaffe och Baileys likör!
KAKA MED KAFFE & BAILEYS
125 g smör
4 tsk snabbkaffe pulver
2 msk Baileys
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
Smält smöret, blanda ner kaffepulver och Baileys, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd sedan ner det smälta smöret, blandat med kaffepulver och Baileys. Blanda väl tills smeten är jämn och klumpfri.
Häll över smeten i en passande form, jag använde en pajform, helt enkelt för att jag inte hade en form i rätt storlek.
Smörj och bröa, häll över smeten och grädda på 175 grader mitt i ugnen, i ca 25 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte bränns. Ta ut och låt svalna helt.
FROSTING
200 g Philadelphiaost
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljpulver
4 - 5 msk Baileys
3 msk choklad mörk riven
Vispa ihop Philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljpulver. Vispa tills det blivit en riktigt fast smet. Tillsätt likören och vispa lite till. Smeten skall fortfarande vara ganska fast och bredbar.
Bred till sist frostingen över kakan, och strö lite riven mörk choklad över.

Gillar
Kommentarer





