JULSALLAD

En färgsprakande, god och nyttig julsallad med svartkål, rödkål, morot samt apelsin.

JULSALLAD

10 - 12 st små svartkålsblad
2 st apelsin skalad, och delad i klyftor
0,5 st rödkål tunt strimlad
2 st morot skalad, hyvlad

VINÄGRETT

1 st apelsin pressad
2 msk äppelcidervinäger
0,75 dl rapsolja
Salt & svartpeppar

Rör ihop apelsin, äppelcidervinäger och rapsolja, smaka av med salt & peppar.


Skölj svartkålsbladen och skär bort den grova bladnerveni mitten.
Strimla sedan svartkål och rödkål tunt. Klyfta apelsin, och hyvla tunna morotsstrimlor.
Blanda sallad och vinäger, lägg över i en skål och låt stå svalt i någon timme innan det är dags att servera.







Gillar

Kommentarer