JULMUST & GLÖGGQUORN!

JULMUST & GLÖGGQUORN

300 g quornfilé tinad delad i lagom bitar
Salt och svartpeppar
2 msk smör

SÅS

3 dl julmust
1 dl glögg
2 dl creme fraiche
1 st grönsaksbuljong tärning
2 msk teriyakisås
1 msk soja japansk
1 tsk ingefära pulver

Fräs bitar av quornfilé, i en stor stekpanna, tills de fått fin färg på bägge sidor. Blanda julmust, glögg, creme fraiche, grönsaksbuljong, teriyakisås, soja, och ingefära, i en liten kastrull.

Låt få ett uppkok, slå såsen över quornet, och låt puttra samman i ca 10 på låg värme. Smaka av med eventuellt salt och svartpeppar.

UGNSROSTADE GRÖNSAKER

400 potatis klyftad
300 g morot slantad
250 g brysselkål ansad, halverad
2 st lök klyftad
5 st vitlöksklyfta
Olivolja
Timjan
Salt och svartpeppar

Lägg grönsakerna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Häll över olivolja,salt, svartpeppar, timjan och blanda.
Rosta på 225 grader, i ca 20 - 30 minuter eller tills allt fått fin färg.

Servera quornet med de ugnsrostade grönsakerna och lättkokta gröna bönor.









Gillar