JORDÄRTSKOCKSKRÄM!

I årets första Smakbox med tema MATNYTT, ingick en kallpressad rapsolja smaksatt med timjan, från Gunnarshögs Gård.
Den har snabbt blivit en favorit här hos mig, jag har bl a låtit den sätta smak på min kräm av rostade jordärtskockor!

JORDÄRTSKOCKSKRÄM

300 g jordärtskocka skalad, och delad i mindre bitar
2 st schalottenlök delad
2 msk kallpressad rapsolja med timjan
Flingsalt
Svartpeppar
3 msk iMat havregrädde
3 msk Parveggio/vegan parmesan
Timjan färsk

Lägg bitar av jordärtskocka och schalottenlök i en passande ugnsform.
Ringla över rapsolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Och låt rosta på 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.

Mixa sedan jordärtskocka och schalottenlök, med havregrädde och parmesan. Mixa tills det blir en riktigt fluffig kräm, smaka av med salt, svartpeppar och lite färsk timjan.

4 st skivor surdegsbröd
Olivolja

Dela brödskivorna i två delar, och stek i lite olja tills de fått fin färg.

Toppa med jordärtskockskräm, finhackad
schalottenlök, färsk timjan och ringla över lite extra rapsolja med smak av timjan.

Gillar

Kommentarer