ITALIENSK PÅSKPAJ KAN MAN ÄTA NÄR SOM HELST!

TORTA PASQUALINA

2 frp smördeg
800 g bladspenat färsk eller frusen
1 st gul lök finhackad
4 st vitlöksklyfta skivad
3 st ägg uppvispade
150 g parmesan riven
1 frp ricotta
En näve basilika, oregano, hackad färsk
Salt & peppar
Chiliflakes
1 st ägg uppvispat
Pinjenötter

Fräs spenat, lök och vitlök i lite olivolja, och fräs tills det mesta av vätskan ångat bort. Häll sedan över i en trådsil, låt svalna och kläm ut det sista av vätskan. Hacka spenaten, och lägg över i en skål, krydda med salt, peppar, timjan och chiliflakes. Rör ner parmesan, ricotta otre uppvispade ägg, färsk basilika, och oregano.
Klä en form med smördeg, och nagga bottnen lätt med en gaffel. Häll över spenatröran i formen, och lägg smördeg över, precis som ett lock. Pensla kanten med ett uppvispat ägg, och nyp ihop kanterna. Pensla även locket med ägget, strö över lite pinjenötter, och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 25 - 30 minuter. Kolla noga så pajen inte blir bränd. Servera pajen ljummen, och gärna toppad med picklad gurka!

Gillar