ITALIEN INSPIRERAD GUACAMOLE, MED ROSTAD TOMAT & BASILIKA!

Eftersom det just nu, inte är någon annan än jag som gillar koriander, så har jag gjort en korianderfri Guacamole. Och med rostad körsbärstomat, vitlök och basilika istället blev den faktiskt minst lika bra 😀

GUACAMOLE MED ROSTAD KÖRSBÄRSTOMAT OCH BASILIKA!

2 - 3 st avokado
150 g körsbärstomat
1 st vitlök solo skivad
1 st schalottenlök fint hackad
1 kruka basilika strimlad
2 tsk citronjuice
3 msk iMat fraiche
Flingsalt & svartpeppar
3 msk pinjenötter rostade

Dela körsbärstomaterna, droppa över lite olivolja och krydda med lite flingsalt och svartpeppar.
Rosta tillsammans med vitlöken på 225 grader i ca 15 minuter, eller tills tomaterna fått lite färg, och krympt ihop lite på plåten.
Jag lät vitlöken ligga under tomaterna, så att vitlöken inte skulle brännas, för då smakar den beskt. Låt svalna och hacka slarvigt, spara några som dekoration.

Dela och hacka avokados, gärna direkt på en skärbräda. Blanda hacket med rostad tomat, finhackad lök, strimlad basilika, och 2 msk rostad pinjenöt. Rör samman och tillsätt även citronjuice och fraiche, smaka av med salt & svartpeppar!

Täck med plastfolie och ställ svalt tills servering.

Garnera med resten av de rostade tomaterna, basilika och pinjenötter!

Gillar