ISTÄLLET FÖR TÅRTA PÅ FÖDELSEDAGEN!

Min födelsedag idag, är inte så förtjust i tårta, så bakade en mjuka kaka med apelsinglasyr istället!

APELSINKAKA MED APELSINGLASYR

2 st ägg
2 dl socker
1 st apelsin eko saft & rivet skal
125 g smör smält avsvalnat
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör & ströbröd till en form

Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner rivet apelsinskal och apelsinjuice, rör ner vetemjöl blandat med bakpulver, och smält smör. Häll över i en smord och bröad mindre form.
Grädda på 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut formen ur ugnen, låt stå några minuter innan kakan stjälps upp på ett bakplåtspapper lagt på gallret.
Låt svalna helt med formen kvar över kakan.

APELSINGLASYR

2 dl florsocker
0,5 apelsin eko rivet skal
2 msk apelsin pressad

Rör ihop, och häll glasyren över den avsvalnade kakan!


Gillar