INTE SÅ VACKER, MEN VÄLDIGT GOD!

GRYTA MED KIKÄRTOR OCH HALLOUMI

2 st gul lök strimlad
3 st vitlöksklyfta skivad
6 st potatis i klyftor
6 st morot i bitar
0,5 dl vitt vin
1 b körsbärstomater
1 st tärning grönsaksbuljong
1 b kikärtor
1 frp halloumi i stora tärningar
Salt & peppar
Chiliflakes
0,5 tsk oregano
0,5 tsk timjan
Olivolja
Oregano & Timjan färsk

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och fräs lök, vitlök, potatis och morot, på svag värme i ca 7 minuter. Tillsätt sedan vin, tomater, buljongtärning, salt, peppar, lite chiliflakes, oregano, timjan, koka upp. Låt grytan puttra på svag värme i 10 minuter. Då blandas kikärtor, och tärnad halloumi ner, som sedan får puttra samman i ytterligare 5 minuter, eller tills grönsakerna mjuknat. Smaka av, och toppa med färska örter vid servering!



Gillar

Kommentarer