INGEFÄRSPICKLAD KÅLROT!

Hösten är här, och med den alla goda och billiga svenska rotfrukter, såsom morot, kålrot, rotselleri och rödbetor.
Här är ett tips på ett enkelt tillbehör som passar till husmanskost, och såklart till det asiatiska köket. Lagen passar även finfint till att pickla majrova, morot och så vidare!

INGEFÄRSPICKLAD KÅLROT

80 g ingefära skalad, delad och tunt skivad på mandolin
0,5 dl ättika
2 dl socker
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
5 st limeblad
3 st stjärnanis

300 g kålrot i tunt hyvlade skivor

Koka upp ingefära, ättika, socker, vatten, salt, limeblad och stjärnanis.
Lägg kålroten i lagen, koka upp igen och lägg kålroten och lag i en ren burk.

Låt den stå minst 3 dagar.

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,

Detta låter riktigt spännande och ser magiskt ut. Stor kram!

nouw.com/missjohansson
marielyander
marielyander,

Oh tack snälla rara du 😊🙏🧡

nouw.com/marielyander