INGEFÄRSDOFTANDE MOROTSSOPPA MED CHAMPINJONTOPPING!

MOROTSSOPPA MED CHAMPINJONTOPPING

700 g morot skalad, slantad
1 st lök gul hackad
0,5 purjolök ansad, strimlad
6 cm ingefära riven
3 st vitlöksklyfta riven
0,5 st chili röd
0,5 dl vin vitt
7 dl grönsaksbuljong
Salt & svartpeppar

150 g champinjon tärnad
Olja

1,5 dl iMat fraiche Oatly
1 st lime eko skal rivet

Hetta upp olja i en kastrull, fräs löken några minuter innan chili, ingefära, purjolök, morot och riven vitlök tillsättes.
Låt fräsa i ca 5 minuter, häll sedan på det vita vinet, och låt det absorberas innan det är dags för buljongen att hällas på.
Låt koka upp, och puttra på medelvärme tills morötterna mjuknat, tar kanske ytterligare 15 minuter. Mixa soppan lite slarvigt, som jag gjorde eftersom jag gillar lite bitar i min. Eller mixa soppan slät, det är en smaksak.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Stek svampen i lite olja tills den fått fin färg, salta och peppra.

Servera gärna soppan i olika fina tekoppar, och toppa med en klick iMat fraiche, svamp och rivet limeskal!





Gillar