INDONESISKT TILL MIDDAG!

VEGETARISK BAMI GORENG

200 g quorn strimlad
Nudlar
2 st gul lök
1 st paprika
5 dl vitkål strimlad
5 st vitlöksklyftor riven
0,5 purjolök tunt skivad
0,5 chili
1 msk soja
0,5 dl hoisinsås
1 dl vatten
3 - 4 tsk curry
3 tsk paprikapulver
Salt & peppar ev
Salladslök tunt skivad

Lime

Koka nudlarna, enligt recept på förpackningen. Stek quornstrimlorna i lite olja, i en stor stekpanna, pudra över lite curry och paprikapulver, och fräs tills de fått fin färg, och lägg sedan undan så länge. Använd samma panna till att steka vitkål, lök, vitlök, purjolök och paprika tills grönsakerna börjat mjukna. Värm olja i en liten kastrull, rör ner vitlök och chili, låt puttra några minuter, strö sedan över curry, paprikapulver, soja, hoisinsås och vatten. Och låt puttra ihop till en tjock sås.
Blanda ner quornstrimlor och nudlar i stekpannan med grönsakerna. Rör runt ordentligt och låt fräsa någon minut, innan den skivade salladslöken och såsen tillsättes. Blanda ihop ordentligt, så att den goda såsen täcker alla ingredienser!
Toppa gärna med extra salladslök vid servering, ser trevligt ut, och är ju så gott!

Gillar

Kommentarer

Liv,
Åh vad gott, detta ska jag prova!
livsmode.devote.se
marielyander
marielyander,
Va roligt, hoppas det skall smaka 😊
nouw.com/marielyander