HYVLADE GRÖNSAKSBAND MED CASHEWRÖRA!

Blev sugen på nudlar, men dom var tyvärr slut. Så fick ersätta dem med hyvlade grönsaker, och det blev verkligen jättegott!
Var lite omständligt att hyvla alla grönsaker, iallafall det skall göras många portioner. Så hade varit toppen att få testa en sån där mojäng, som svarvar grönsaker, då skulle jag göra det betydligt oftare!

GRÖNSAKSBAND & CASHEWRÖRA

4 st morot skalad hyvlad i remsor
2 st zucchini mindre hyvlad i remsor
200 g champinjon skivad
2 st spetspaprika eko strimlad
1 msk soja kikkoman
Svartpeppar

Koriander färsk

CASHEWRÖRA

200 g cashewnöt blötlagd i kallt vatten i 1 timme
5 cm ingefära färsk skalad
2 st vitlöksklyfta skalad
0,5 lime eko pressad
0,5 chili röd delad
2 msk soja kikkoman
3 msk olja
5 msk kallt vatten
Ev salt & svartpeppar

Häll bort blötläggningsvattnet, och mixa ceshewnötterna med resten av ingredienserna tills det blivit en slät massa. Smaka av, och ställ svalt tills servering.

Hetta upp lite olja i en teflonpanna. Fräs champinjonerna på hög värme tills de fått lite färg, krydda med soja och svartpeppar. Tillsätt sedan strimlad paprika, låt fräsa med i en minut. Blanda till sist ner morot, zucchini, och fräs på fortsatt hög värme. Behövs bara några minuter till i pannan.

Lägg upp, toppa med cashewröra, och koriander, och servera genast!
Vill man ha det extra matigt, så funkar det jättebra med att tillsätta marinerad, tärnad och stekt tofu!

Gillar

Kommentarer