HOISINTOFU MED PICKLAD MOROT OCH GURKA

Hur gott som helst ju 🙌
HOISINTOFU MED PICKLAD MOROT & GURKA
HOISINTOFU
400 g fast tofu YiPin
1 dl hoisinsås
1 msk lönnsirap
Rapsolja
Svep in tofun i en kökshandduk, eller hushållspapper, och lägg på ett fat eller skärbräda. Ställ något tungt ovanpå, för att på så sätt pressa ur vätskan.
Låt stå i en halvtimme, och tärna sedan tofun. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stekt tärningarna hårt på bägge sidor. Häll på hoisinsås & lönnsirap och låt den bubbla in, vänd på ofta på tärningarna så de blir helt täckta, och stek lite till.
PICKLAD GURKA
1 st gurka hyvlad på längden
1,5 msk socker
1,5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
Sesamfrö
PICKLAD MOROT
3 st morot hyvlad på längden
1,5 msk socker
1,5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
Sesamfrö
Blanda, socker, risvinäger samt sesamolja i två stycken passande skålar.
Lägg sedan ner hyvlad gurka, och hyvlad morot, blanda väl och strö sesamfrö över.
Låt stå tills dags att servera.
SRIRACHANUDLAR
4 port nudlar kokta enligt instruktion på förpackningen
2 msk olja
2 - 4 tsk sriracha (efter behag)
Gräslök skivad
Koka nudlarna, häll bort kokvattnet
och blanda med olja samt, srirachasås och gräslök.
