HITTADE KANTARELLER I FRYSEN!

KANTARELLPASTA

300 g kantareller frysta
2 st lök gul med fräsch blast skivad
0,5 st citron saft och skal
0,5 dl kokvatten från pastan
2,5 dl grädde
1,5 tsk brynt schalottenlök fond, eller grönsaksfond
1 tsk timjan torkad
Salt & peppar
Chiliflakes

Hetta upp en stor panna,
som rymmer både sås och pasta. Fräs den frusna svampen, på ganska hög värme tills den släppt all vätska, och den börjat koka in igen. Tillsätt en rejäl klick smör, fond, timjan, salt, peppar och chiliflakes. Låt det fräsa några minuter, men nu på lägre värme. Vänd sedan ner den färska skivade löken, spara eventuellt lite av den gröna blasten, till senare. Låt fräsa ytterligare någon minut, innan citronsaft och grädde skall i. Ta lite av kokvattnet från pastan och blanda ner i svampsåsen. Låt puttra samman i ytterligare några minuter, såsen behöver kanske spädas med lite mer grädde, så glöm inte att smaka av. Och blanda till sist ner den kokta pastan, blanda runt ordentligt så att såsen täcker all pasta.

Vid servering, toppa med lite av lökblasten, citronskal, flingsalt och svartpeppar!

Gillar

Kommentarer