HASSELBACKSRÖDBETOR!

Gott som tillbehör, förrätt eller varför inte som ensamrätt!
HASSELBACKSRÖDBETOR
600 g rödbetor skalade
Olivolja/smör
Flingsalt
Svartpeppar
75 g mandel flagad
Skär rödbetorna på precis samma sätt som när man gör hasselbackspotatis,
dvs skär dem fint men inte helt igenom. Jämna till botten på rödbetorna så de står stadigt. Ställ dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja/smör strö över flingsalt, och peppar.
Baka på 200 grader i ca 40 minuter,
strö över flagad mandel, som får rosta med de sista minuterna.
FETAOSTKRÄM
3 dl matyoghurt
100 g fetaost
3 st vitlöksklyfta riven
1 tsk honung
En nypa salt
Svartpeppar
Rör ihop ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar och låt stå svalt tills dags att servera.
Servera rödbetorna med fetaostsås,
mandel, persilja och eventuellt lite extra smulad fetaost.

Gillar
Kommentarer



