HASSELBACKSRÖDBETOR

En riktig favorit, allt med rödbetor tycker jag är gott! Och dessa hasselbacksrödbetor, gör jag ibland när andan faller på. Funkar bra som tillbehör, förrätt eller varför inte som ensamrätt!

HASSELBACKSRÖDBETOR

600 g rödbetor skalade
Olivolja/smör
Flingsalt
Svartpeppar
75 g mandel flagad
Skär rödbetorna på precis samma sätt som när man gör hasselbackspotatis,
dvs skär dem fint men inte helt igenom. Jämna till botten på rödbetorna så de står stadigt. Ställ dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja/smör strö över flingsalt, och peppar.
Baka på 200 grader i ca 40 minuter,
strö över flagad mandel, som får rosta med de sista minuterna.

FETAOSTKRÄM

3 dl matyoghurt
100 g fetaost
3 st vitlöksklyfta riven
1 tsk honung
En nypa salt
Svartpeppar

Rör ihop ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar och låt stå svalt tills dags att servera.
Servera rödbetorna med fetaostsås,
mandel, persilja och eventuellt lite extra smulad fetaost.

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,

Detta måste jag testa, det låter supergott! 😃

nouw.com/saralinnea
marielyander
marielyander,

Tack 🙏 kul att du vill testa 😊💛

nouw.com/marielyander
Megan Richardson,

Ser lækkert ud. Jeg har lyst. Jeg skal lave mad i weekenden.

brunch-for-2.dk/
marielyander
marielyander,

Tusen tack 🙏 så roligt att du vill prova på 💛

nouw.com/marielyander