HAR HAFT MINA FÖRSTA KURS I VEGETARISK MATLAGNING!

För ett tag sedan blev jag tillfrågad, om jag kunde tänka mig att ha en introduktion i vegetarisk matlagning. Och efter mycket funderande tackade tackade jag, ja! Det är ju det där med självförtroende, vad har jag att komma med, osv. Men igår så var det då dags, och önskemålet för dagen var vegobiffar. Som gärna skulle vara lätta att göra, hålla ihop bra, lätta att variera med olika kryddning och tillbehör, och både laktos & glutenfria. Och här är resultatet, det blev ju riktigt bra:

BÖNBIFF MED MOROT

2 st burk bönor vita
2 st morot fint riven
3 - 4 msk maizena
1 gul lök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
10 st tomat soltorkad
1 msk timjan färsk
1 msk persilja färsk
1 tsk salt
Svartpeppar

Häll över bönorna i en trådsil, skölj och låt rinna av. Fräs lök, vitlök i lite smör/olja tills löken är mjuk och glansig, det tar ca 5 minuter. Blanda sedan ner fint hackad soltorkad tomat, och låt fräsa ihop med löken i ytterligare någon minut, ställ åt sidan för att svalna lite.
Mixa bönorna, och blanda ordentligt med resten av ingredienserna. Låt smeten svälla i ca 15 minuter. Forma till små biffar, och stek dem 3 - 4 minuter/sida eller tills de fått fin färg.

Servera med rostad potatis & morot och vitlökssås

VITLÖKSSÅS

2 dl créme fraiche laktosfri
0,5 dl majonäs
3 st vitlöksklyfta riven
1 msk honung flytande
Salt & svartpeppar
Timjan färsk

Blanda samman créme fraiche, majonäs, riven vitlök, honung, smaka av med salt & svartpeppar och lite färsk timjan, låt stå svalt tills servering!

Gillar