HALLOUMI OCH MOROTSBIFFAR 

Dom här biffarna har nog de flesta gjort, huvudingredienserna är morot och halloumi. Sen är det bara att piffa upp dem, med kryddor man gillar.


HALLOUMI & MOROTSBIFFAR

250 g morot skalad, riven grovt
200 g halloumi riven grovt
0,75 dl ströbröd
2 st ägg uppvispat
2 st vitlöksklyfta riven
1 tsk timjan torkad
1 tsk persilja torkad
0,5 tsk cayennepeppar
Salt en nypa 🤏
Svartpeppar

2 msk ströbröd
1 - 2 msk olivolja

Blanda samman morot, halloumi, ströbröd, vitlök, cayennepeppar, timjan, persilja, salt, svartpeppar och ägg.
Olja händerna, forma till 8 - 10 st biffar och lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över lite extra ströbröd, några droppar olivolja, och grädda sedan biffarna på 225 grader i ungefär 15 min.

Servera med rostad potatis och en kall sås.

Gillar