HALLOUMI BANH MI SANDWICH & PICKLADE GRÖNSAKER!

I samarbete med @smakbox har jag fått möjlighet att testa tre krämiga mayo nyheter från Johnny’s! Det var Mayo Hickory, Mayo Black Garlic, och så Mayo American Style, vilken är den som jag provat först.

Gjorde en Halloumi Banh Mi med massor av mayo, picklad kålrabbi, morot och rädisa, jalapeno och mycket koriander!
Krävs hakklapp när man äter, men blir såååå gott!

HALLOUMI BANH MI SANDWICH & PICKLADE GRÖNSAKER

PICKLADE GRÖNSAKER

1 st kålrabbi tunt skivad
1 st morot hyvlad remsor
1 st rödlök tunt skivad
10 st rädisa tunt skivad

1 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 dl ättika

Rör ihop vatten, socker och ättika i en skål. Lägg ner grönsakerna i lagen, och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme.

1 st halloumi skivad
1 msk olivolja
1 msk soja japansk
0,5 msk lönnsirap
En nypa chiliflakes
1 - 2 msk sesamfrö

Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt soya, lönnsirap, chiliflakes och stek sedan halloumi tills den fått fin färg. Strö över sesamfrön och lägg upp osten på en tallrik så länge.

1 st baguette
1 dl Johnny’s Mayo American Style
0,5 st jalapeno hackad
1 st kruka koriander

Rosta baguetten lätt, dela först i 4 bitar, och sedan längs med.

Bred generöst med Mayo på brödet, både på under och överdel. Lägg sedan på hackad jalapeno, koriander, stekt halloumi, toppa med picklade grönsaker, lägg på överdelarna och kläm ihop bröden, ät och njut!





Gillar

Kommentarer