GRYTA MED KIKÄRTOR, CHAMPINJON, ZUCCHINI OCH KORNGRYNS PILAFF!

GRYTA MED KIKÄRTOR, CHAMPINJON, ZUCCHINI OCH KORNGRYNSPILAFF

400 g champinjon ansad delad i kvartar
1 st zucchini i tjocka skivor, och sen delad i kvartar
1 st gul lök hackad
2 st vitlök hackad
0,5 st chili röd hackad
1 tsk senap söt & stark
1 tsk timjan torkad
1 st citron eko skal strimlat
1 frp kikärtor
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl iMat matlagningsgrädde Oatly
2 dl iMat fraiche Oatly
Salt & svartpeppar

Fräs alla grönsaker, chili, och timjan i lite olja. Fräs tills löken är mjuk och glansig, salta och peppra. Tillsätt kikärtor, grädde, fraiche, buljongtärning, senap, och hälften av det strimlade citronskalet. Låt allt koka upp, och sedan puttra samman på låg värme, under lock i ca 20 - 30 minuter. Tiden beroende på hur mjuka man vill ha grönsakerna. Smaka av, eventuellt behövs lite mer salt och peppar.

KORNGRYNSPILAFF

2,5 dl korngryn
1 st lök gul finhackad
8 dl grönsaksbuljong
Olja

Fräs löken i lite olja, på låg värme tills den blivit mjuk och glansig. Rör ner korngryn som får fräsa med i några minuter innan buljongen tillsätts. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme i ungefär 30 minuter.

Vid servering, toppa grytan med färsk timjan, citronskal, och servera med korngrynspilaff!

Gillar

Kommentarer