GRÖNSAKS & PASTAGRATÄNG!

GRATÄNG MED AUBERGINE, MOROT, MOZZARELLA OCH MINIPASTA

Olivolja
1 msk tomatpuré
1 st aubergine tärnad
4 st morot tärnad
1 st lök gul finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad
200 g minipasta/granarolo pasta
4 dl grönsaksbuljong
3 msk oregano hackad
1 st mozzarella tärnad
1 dl parmesan riven
4 st tomater skivade
Salt & svartpeppar
1 tsk oregano
Basilika & oregano

Hetta upp olivolja i en stor traktörpanna. Lägg ner tärningar av morot, aubergine och tomatpurén, och låt allt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt sedan lök, vitlök, salt, peppar, och låt det fräsa samman med morot och aubergine i några minuter, Blanda ner "minipasta" som får fräsa med ytterligare några minuter. Häll i grönsaksbuljong, oregano och låt allt få ett uppkok, ta sedan bort pannan från plattan. Blanda till sist ner mozzarella, parmesan, lite salt, peppar, och lägg över i en passande ugnsfast form. Toppa med skivade tomater, lite torkad oregano, och kanske lite mer peppar.

Gratinera i 200 grader i ca 40 minuter, eller tills pastan är genomkokt. Ta ut formen ur ugnen och låt vila några minuter innan servering.

Garnera gärna med lite basilika och extra riven parmesan!


Gillar