GRÖNSAKER MED BAKAD TOFU OCH SÖTSUR SÅS!

BAKAD TOFU MED ANANAS, MOROT OCH CHAMPINJON

300 g ca tofu pressad och marinerad
2 msk soja japansk
2 msk ananasjuice
2 msk ingefära riven

Pressa ut vätskan ur tofun. Linda in i ren handduk, eller hushållspapper, och lägg en tyngd över. Låt stå i press ca 45 minuter, vispa ihop marinaden.
Skär tofun i kuber, häll över marinaden, blanda väl, och ställ i kylen 30 minuter. Lägg sedan över tofun på en bakplåtspapper klädd plåt. Baka på 200 grader i 30 minuter, vänd på kuberna efter halva tiden.

3 st vitlöksklyfta hackad
3 msk ingefära hackad
1 st morot tärnad
75 g champinjon skivad
75 g sockerärta halverad
4 st vårlök skivad
150 g ananas
2,5 dl grönsaksbuljong
Sesamfrö

SÖTSUR SÅS

3 msk tomatpuré
3 msk soja
0,5 dl ananasjuice
2 msk farinsocker
1 msk risvinäger
1 msk maizena utrört i 2 msk vatten
Vispa ihop, smaka av!

Hetta upp en stor stekpanna, häll i några msk buljong, och rör ner vitlök, ingefära som får puttra några minuter.
Blanda sedan ner morot, skivad svamp, späd efterhand med buljong och låt puttra i 7 minuter. Rör ner vårlök, sockerärtor, ananas, och stir fry såsen, låt puttra i ytterligare 2 - 3 minuter.
Avsluta med att försiktigt blanda ner den bakade tofun.
Strössla över lite sesamfrö, och servera med ris!

Gillar

Kommentarer