GRÖN CURRY

Blev en Grön Curry idag, och gjorde den på ett lite annorlunda sätt, än jag vanligtvis brukar. Har nämligen fått tips på att om man låter kokosmjölk reducera, så får man ett mer krämigt och "restaurangaktigt" resultat, så klart att det måste testas!

RECEPT PÅ GRÖN CURRY:

2 burkar kokosmjölk behövs. Häll den ena burken i en kastrull, koka upp och låt puttra på medelvärme i ungefär 25 min, tills hälften eller mindre än hälften återstår, då är den tjock och riktigt krämig.

Under tiden fixar man grönsakerna:
2 skivade morötter
2 gula lökar i kvartar
5 klyftor vitlök skivade
1 burk minimajs
250 g champinjoner
200 g sockerärtor
1 tärning grönsaksbuljong
Hackad chili
2 kaffir/limeblad
Soja och koriander
2 - 3 msk grön currypasta

Fräs currypastan i lite olja, blanda sen ner morot, som tar längst tid, rör sen ner resten av grönsakerna, utom sockerärtorna, som blandas ner på slutet. Fräs några minuter, häll sedan över all kokosmjölk, grönsaksbuljongstärningen, kaffir/lime blad, och låt puttra under lock 10 - 15 min. Blanda ner sockerärtorna när några minuter återstår. Smaka av med lite soja, koriander, kanske lite lime, och servera med ris!

Smaklig måltid!

Gillar