GRATINERADE TOMATER!

GRATINERADE TOMATER

4 - 6 st tomat modell större
2 dl korngryn kokt i buljong
(1 dl okokt)
1 st schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
Salt & svartpeppar
100 g ost gärna cheddar i små tärningar
Persilja, timjan, basilika färsk

Skär av toppen på tomaterna, och gröp försiktigt ur innanmätet. Koka korngryn i grönsaksbuljong enligt instruktion på förpackningen.
Fräs lök och vitlök på svag värme tills löken är mjuk och glansig. Blanda sedan kokta korngryn, med lök, och det urgröpta tomatinnanmätet, lite hackade färska örter, salt & svartpeppar. Fyll sedan tomaterna med blandningen, toppa med osttärningar, lägg till på tomatlocken och droppa lite olivolja över.
Gratinera i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, eller tills osten smält och blivit lite bubblig!

Gott som både förrätt, och tillbehör!

Gillar