GRATINERAD GNOCCHI MED TOMAT, MOZZARELLA & PESTO!

Första gången jag provar på att gratinera gnocchi i ugn, utan att ens förkoka den innan. Bara att koka en god tomatsås, blanda ner gnocchi, ost och så puff in i ugnen. Använde dessutom köpegnocchi denna gång, så kunde inte bli mycket enklare!

GRATINERAD GNOCCHI

2 st påse gnocchi
1 st lök finhackad
4 st vitlöksklyfta hackad
0,5 dl vin vitt
1 dl grönsaksbuljong
250 g körsbärstomat
1 frp tomat krossad
1 dl grädde
1 tsk farinsocker
0,5 msk oregano
0,5 msk basilika
Salt & svartpeppar
1 st mozzarella
1,5 dl parmesan
3 msk pesto
Basilika

Hetta upp olivolja i en gjutjärnspanna. Fräs lök och vitlök, tills mjuk och glansig. Blanda ner färska tomater, som får fräsa med några minuter. Häll på vinet, låt puttra en liten stund, innan grönsaksbuljong, krossade tomater, grädde, oregano, basilika, farinsocker, salt, och svartpeppar tillsätts. Låt puttra under lock, i ca 20 minuter, smaka av, kanske behövs mer kryddor.

Rör ner gnocchi och parmesan, blanda runt ordentligt, lägg till sist bitar av mozzarella överst.
Gratinera i mitten av ugnen, på 200 grader i ca 30 minuter, och tills gratängen fått fin färg.

Toppa med färsk basilika, pesto, riven parmesan och servera genast!


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Du ger oss så många underbara recept och bilder
nouw.com/stenhagenbettan
marielyander
marielyander,
Tack snälla du, va glad jag blir! 🙏💖💖
nouw.com/marielyander
Vegoztyle
Vegoztyle,
marielyander
marielyander,
Tack snälla rara du 🙏💖☺️
nouw.com/marielyander
Vegoztyle
Vegoztyle,
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Men vad gott der ser ut. Det måste jag prova.
nouw.com/jossustravelpics
marielyander
marielyander,
Tusen tack, va roligt! 🙏😊🌼
nouw.com/marielyander