GRATÄNG MED PASTA & BROCCOLI!

Om man som jag nästan alltid kokar för mycket pasta, så går det jättebra att använda den pastan till en gratäng.

PASTA & BROCCOLIGRATÄNG

4 port valfri pasta rester eller nykokt
400 g broccoli stam skivad och resten i mindre bitar
3 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
150 g ädelost smulad

Koka pastan, eller använd rester.
Koka skivad broccolistam i saltat vatten några minuter, tillsätt resten av broccolin och koka några minuter till. Häll bort kokvattnet, och låt ånga av.
Smörj en passande form, och lägg i pasta och broccoli, krydda med flingsalt och svartpeppar.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, häll äggstanningen över pastan och broccolin, och toppa med smulad ädelost. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.


Gott till någon form av vegobiff och råkostsallad!

Gillar

Kommentarer