GOTT MED PAPRIKA

PASTA PEPERONATA

4 st röda paprikor skivade
1 rödlök skivad
5 vitlöksklyftor rivna
0,5 chili färsk hackad
1 dl persilja
0,5 dl rött vin
2 dl parmesan riven
3 msk Creme fraiche
Salt, peppar & chiliflakes

Fräs paprikan i olivolja, salta lätt, och låt puttra på svag värme, under lock i 15 - 20 minuter.
Lägg i löken och låt allt fortsätta puttra på svag värme, i ytterligare 15 min.
Rör ner den rivna vitlöken, och lite av persiljan, och låt fräsa med i ungefär 5 min.
Häll i vinet, låt det koka upp och puttra några minuter utan lock. Rör ner hälften av parmesanosten, och creme fraiche.
Sänk värmen och koka under tiden pastan.
Slå av kokvattnet, spara några msk, och blanda ordentligt med paprikaröran.
Toppa med resten av persilja och parmesanosten!

Gillar