GOTT MED FÄRSKA MORÖTTER!

Nu när det finns färska fina knippmorötter, tycker jag absolut att man skall testa detta recept! Tillsammans med honung & chilistekt halloumi blir det så gott!

GRÄDDSTUVADE MORÖTTER MED PERSILJA OCH TIMJAN

2 st morötter knippen skrapade och delade på längden i lite större bitar
2 st schalottenlök hackad
1 st salladslök skivad
0,5 st citron saft & skal
2,5 dl grädde
0,5 dl färsk persilja och timjan hackad
Salt & peppar

Fräs lök och morötter, i lite olja, fräs i ungefär 5 minuter. Häll på grädden, och låt puttra samman, tills morötterna mjuknat, och grädden blivit krämig. Tillsätt citronsaft och skal, hackad
persilja och timjan. Låt allt få ett uppkok, och smaka sedan av med salt & peppar.

Stek under tiden halloumi med lite flytande honung och chiliflakes.

Toppa de gräddstuvade morötterna med lite extra grönt, rivet citronskal, och servera med halloumi, vegobiffar eller nåt annat gott!

Gillar

Kommentarer