GOTT ATT VÄRMA SIG MED LITE SOPPA!

SOPPA MED BLADSPENAT, TIMJAN OCH CHILI

400 g stuvad bladspenat fryst
1 påse bladspenat färsk
2 st schalottenlök hackad
4 st vitlöksklyfta hackad
5 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
Timjan & chiliflakes
Salt & svartpeppar
Smör
Olivolja
4 st "lagom" kokta ägg

Fräs lök, vitlök, och timjan i en kastrull, och låt fräsa tills löken är mjuk och glansig. Blanda ner den frusna spenaten, rör runt lite, och häll sedan över grönsaksbuljong och grädde.
Låt puttra på låg värme, i ca 5 minuter, blanda då ner den färska spenaten, och låt puttra 4 min till, smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Vid servering toppa med ägghalvor, nymalen svartpeppar och några droppar olivolja!

Den färska spenaten kan ersättas med en extra påse frusen spenat!

  • Soppor

Gillar