GLUTENFRITT BANANBRÖD!

Försöker lära mig mer om att baka glutenfritt, och det är inte helt lätt. Finns så många olika slags mjöl, och alla med olika egenskaper, så är rena djungeln för en novis, dessutom är det relativt dyrt med glutenfritt!
Har gjort några misslyckade försök med frukostfrallor, och fick då lära mig den hårda vägen, att fiberhusk verkligen behövs. Men nu lyckades jag iallafall med bananbrödet/kakan, den blev riktigt bra, med tanke på att jag bara hade mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk, ägg och väldigt övermogna bananer hemma.

BANANBRÖD

2 st ägg
0,5 dl råsocker
2 st bananer övermogna
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
En nypa kardemumma
En nypa salt


Vispa ägg och råsocker så pösigt som det går, och mosa sedan ner bananerna i äggblandningen. Blanda samman de torra ingredienserna, och vänd ner i smeten. Rör tills smeten är slät, och häll över i en brödform, klädd med bakplåtspapper. Grädda sedan ganska långt ner i ugnen, på 175 grader, i 45 - 50 minuter.

Ett tips, låt kakan svalna helt, innan, du försöker skära i den.
Brödet/kakan är god med lite smör på skivorna, och en kopp te!

  • Bakat

Gillar

Kommentarer

sottochsalt
sottochsalt,
Så gott! 😊
nouw.com/sottochsalt
marielyander
marielyander,
Tack, det blev det 😊💚
nouw.com/marielyander